27 Feb
27Feb

VI A VÁLASZÚT (Nagy Arkánum, kiemelt jelentőségű!)

Kártyavetés, online napi tarot kártya

A döntések, elköteleződések napján a lap fő motívuma jelenthet konkrét, kívülről jövő döntéshelyzetet, melyre ma kell kimondani a választ, de jelentheti egy kétséggel, bizonytalansággal terhes időszak lezárását is. 

Mindenképpen arra utal, hogy megérlelődik egy elhatározás, amelynek következtében valami mellett elkötelezzük magunkat. Legyen szó akár magánéleti, akár hivatásbeli, vagy magatartásunkra vonatkozó eddigi bizonytalanságról: ez a nap lehetővé teszi, hogy megfogalmazzuk önmagunk, társunk, vagy a külvilág felé a választ, ami meghatározza további lépéseinket. 

Legjelentősebb tartalma az ellentétek tudatosítása és feloldása, a kiút az érvek és ellenérvek káoszából. Felszabadít az önmagunkban hordozott kétségek alól, hogy egy újabb szakaszon tisztán és egyenesen haladhassunk saját utunkon, kitűzött céljaink felé.

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Képek, illusztrációk: 

fenn a klasszikus Rider Tarot kártyája látható
lenn az általam használt (Renaissance) kártya szerepel.

Kiegészítés a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjaihoz:

Többen többféleképpen katalogizálták a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjait, ezek a besorolások azonban egyáltalán nem olyan egyértelműek, mint a Kis Arkánumok (Botok, Érmék, Kardok, Kelyhek) elemi hovatartozásának besorolása. Ezek a lapok olyan erőteljesen képviselik az archetípusokat, és olyan erőteljes a hatásuk, hogy energiáikra sokkal kevésbé hatnak a szülöttek elemi besorolásai, vagy asztrológiai típusai. Természetesen az egyén saját hozzáállása, aktuális élethelyzete nagy mértékben befolyásolja a lap hatását, kimenetelét, de ezeknél a lapoknál véleményem szerint semmilyen elemi besorolás nem lenne célravezető. Fontos tudni róluk, hogy bármikor, ha a kártyavetés során megjelennek, mindig hangsúlyosabb, fontosabb, összetettebb és mélyebbre ható jelentéstartalmat hordoznak, mint a Kis Arkánumok lapjai.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.