29 Sep
29Sep

XI AZ ERŐ (Nagy Arkánum, kiemelt jelentőségű!)*

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Mint neve is mutatja: az erők feltörésének, felszabadulásának ideje jön el. 

Jelentheti azt is, hogy teljes erőbedobással, nagy hévvel, temperamentummal dolgozunk céljainkért s így hatalmas energiákat mozgatunk meg. 

Fennáll azonban annak veszélye, hogy ezek az energiák elhatalmasodnak, s ebben az esetben túlzott szenvedélyesség, indulatok, vad reakciók mutatkozhatnak meg bennünk – vagy környezetünkben. 

Legnagyobb felszabadulásunk önmagunk árnyékos oldalainak legyőzésében rejlik – ez a lépés mozgatja meg a bennünk rejlő hatalmas energiákat, melyek kreativitással párosulva az alkotás lendületében összpontosulnak.

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Képek, illusztrációk: 

*eredeti változatában VIII

fenn a klasszikus Rider Tarot kártyája látható (VIII)
lenn az általam használt (Renaissance) kártya szerepel (XI).

Kiegészítés a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjaihoz:

Többen többféleképpen katalogizálták a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjait, ezek a besorolások azonban egyáltalán nem olyan egyértelműek, mint a Kis Arkánumok (Botok, Érmék, Kardok, Kelyhek) elemi hovatartozásának besorolása. Ezek a lapok olyan erőteljesen képviselik az archetípusokat, és olyan erőteljes a hatásuk, hogy energiáikra sokkal kevésbé hatnak a szülöttek elemi besorolásai, vagy asztrológiai típusai. Természetesen az egyén saját hozzáállása, aktuális élethelyzete nagy mértékben befolyásolja a lap hatását, kimenetelét, de ezeknél a lapoknál véleményem szerint semmilyen elemi besorolás nem lenne célravezető. Fontos tudni róluk, hogy bármikor, ha a kártyavetés során megjelennek, mindig hangsúlyosabb, fontosabb, összetettebb és mélyebbre ható jelentéstartalmat hordoznak, mint a Kis Arkánumok lapjai.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.