29 Sep
29Sep

XVI A TORONY (Nagy Arkánum, kiemelt jelentőségű!)

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Olyan eseményekre kell ma felkészülnünk, amik „sokkolóan” hatnak ránk. 

Minden esetben valamilyen elmozdulásra, kimozdulásra késztet bennünket ez a – gyakran fájdalmas – hirtelen, drasztikus változás. 

Feltétlenül át kell gondolni a lap hatására, hogy van-e olyan életterületünk, ahol túlságosan megmakacsoltuk magunkat, vagy amit már voltaképpen túlhaladtunk, csak hamis biztonságérzetünk tart vissza a váltástól – vonatkozhat ez akár kapcsolatra, munkahelyre vagy emberi-morális magatartásunkra. 

Ha felmérjük azt, hogy a védelem, amit a régi helyzet biztonságérzete kínál egyben korlát is az új megtapasztaláshoz vezető úton, kevésbé fájdalmas az élmény, de akkor is sokkoló marad.

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Képek, illusztrációk:  

fenn a klasszikus Rider Tarot kártyája látható,
lenn az általam használt (Renaissance) kártya szerepel.

Kiegészítés a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjaihoz: Többen többféleképpen katalogizálták a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjait, ezek a besorolások azonban egyáltalán nem olyan egyértelműek, mint a Kis Arkánumok (Botok, Érmék, Kardok, Kelyhek) elemi hovatartozásának besorolása. 

Ezek a lapok olyan erőteljesen képviselik az archetípusokat, és olyan erőteljes a hatásuk, hogy energiáikra sokkal kevésbé hatnak a szülöttek elemi besorolásai, vagy asztrológiai típusai. 

Természetesen az egyén saját hozzáállása, aktuális élethelyzete nagy mértékben befolyásolja a lap hatását, kimenetelét, de ezeknél a lapoknál véleményem szerint semmilyen elemi besorolás nem lenne célravezető. 

Fontos tudni róluk, hogy bármikor, ha a kártyavetés során megjelennek, mindig hangsúlyosabb, fontosabb, összetettebb és mélyebbre ható jelentéstartalmat hordoznak, mint a Kis Arkánumok lapjai.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.