30 Apr
30Apr

XIII A HALÁL (Nagy Arkánum, kiemelt jelentőségű!)

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Búcsú, elengedés, valaminek az elvesztése, szakadás a mai nap aktualitása. 

Az új tervek, új célok, új énünk előkészítéséhez szükséges lemondanunk előző mintáinkról, elképzeléseinkről. Az új útra indulás, eltávolodás mindenképpen megköveteli, hogy búcsúzzunk el valamitől, ami mára idejét múlta. A búcsú, a lemondás, a veszteség fájdalommal jár: ezt az érzést ma kell megélnünk, legjobb vele nyíltan szembenézni. 

Az űr – amit valaki, valami, vagy önmagunk távozása miatt érzünk – teszi lehetővé, hogy majd újra feltöltődhessünk, megnyílhassunk más, a régitől eltérő inspirációk felé.

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Képek, illusztrációk: 

fenn a klasszikus Rider Tarot kártyája látható,
lenn az általam használt (Renaissance) kártya szerepel.

Kiegészítés a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjaihoz:

Többen többféleképpen katalogizálták a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjait, ezek a besorolások azonban egyáltalán nem olyan egyértelműek, mint a Kis Arkánumok (Botok, Érmék, Kardok, Kelyhek) elemi hovatartozásának besorolása. Ezek a lapok olyan erőteljesen képviselik az archetípusokat, és olyan erőteljes a hatásuk, hogy energiáikra sokkal kevésbé hatnak a szülöttek elemi besorolásai, vagy asztrológiai típusai. Természetesen az egyén saját hozzáállása, aktuális élethelyzete nagy mértékben befolyásolja a lap hatását, kimenetelét, de ezeknél a lapoknál véleményem szerint semmilyen elemi besorolás nem lenne célravezető. Fontos tudni róluk, hogy bármikor, ha a kártyavetés során megjelennek, mindig hangsúlyosabb, fontosabb, összetettebb és mélyebbre ható jelentéstartalmat hordoznak, mint a Kis Arkánumok lapjai.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.