31 Oct
31Oct

IV A CSÁSZÁR (Nagy Arkánum, kiemelt jelentőségű!)

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Ez a nap a rend, biztonság, stabilitás iránti törekvést erősíti föl. Fejleszti a felelősségérzetet, fegyelemre és önfegyelemre késztet (akár kényszerít). 

Alkattól függ, hogy a rend, törvény, tekintély (pl. felettes) szigorát önmagunktól elfogadjuk-e, vagy csak nehézségek, ellenállás árán. (Utóbbi esetben fel kell készülnünk összetűzésekre is.) 

Az intés még erősebben vonatkozik azokra helyzetekre, ahol mi vagyunk hatalmi pozícióban (szülő, tanár, vezető, tapasztaltabb, idősebb személy stb.). Óva int ekkor a hatalmi túlkapások ellen, s figyelmeztet arra, hogy minden rend alapja a harmónia, s ahhoz, hogy hatni tudjunk a másik félre, ahhoz tudnunk kell elfogadni, megérteni, és szeretni őt. 

Kulcsa a rend, a józan gondolkodás, a struktúra, mely – ha hűvösebb is mint szeretnénk – legyőzi a káoszt, s ha a korlátokat szűknek érezzük is: mégis ez adja meg biztonságérzetünket.

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Képek, illusztrációk: 

fenn a klasszikus Rider Tarot kártyája látható
lenn az általam használt (Renaissance) kártya szerepel.

Kiegészítés a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjaihoz:

Többen többféleképpen katalogizálták a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjait, ezek a besorolások azonban egyáltalán nem olyan egyértelműek, mint a Kis Arkánumok (Botok, Érmék, Kardok, Kelyhek) elemi hovatartozásának besorolása. Ezek a lapok olyan erőteljesen képviselik az archetípusokat, és olyan erőteljes a hatásuk, hogy energiáikra sokkal kevésbé hatnak a szülöttek elemi besorolásai, vagy asztrológiai típusai. Természetesen az egyén saját hozzáállása, aktuális élethelyzete nagy mértékben befolyásolja a lap hatását, kimenetelét, de ezeknél a lapoknál véleményem szerint semmilyen elemi besorolás nem lenne célravezető. Fontos tudni róluk, hogy bármikor, ha a kártyavetés során megjelennek, mindig hangsúlyosabb, fontosabb, összetettebb és mélyebbre ható jelentéstartalmat hordoznak, mint a Kis Arkánumok lapjai.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.