29 Aug
29Aug

X A SORSKERÉK (Nagy Arkánum, kiemelt jelentőségű!)

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Váratlan helyzetekre, eseményekre kell felkészülnünk ma. 

Terveink megvalósításában bosszantó, esetleg sorozatos „véletlenek” akadályozhatnak meg, amiket nincs módunk befolyásolni. Figyelmeztetés ez arra, hogy szándékaink vagy nem felelnek meg valódi, hosszabb távú céljainknak, vagy még nem időszerű a megvalósításuk. 

Bárki, aki érezte már úgy, hogy tulajdonképpen jobban alakultak a dolgai azért, mert valami egyszer nem úgy sikerült, ahogy eltervezte, könnyen elfogadja, hogy az akadály intő jel, mely a dolgok újraértékelésére késztet. Jelentkezhet ellenkezőleg: váratlan támogatásként is: ebben az esetben célszerű, ha az adott tervre nagyobb odafigyelést, több energiát fordítunk. 

A kártya legfontosabb üzenete arra irányítja figyelmünket, hogy legyünk tudatában és fogadjuk el azt, hogy az ok-okozati összefüggések az önmagunkon túli univerzum mozgatórugói – de a mi életünket (az univerzum részeként) szintén ezek irányítják.  

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Képek, illusztrációk: 

fenn a klasszikus Rider Tarot kártyája látható,
lenn az általam használt (Renaissance) kártya szerepel.

Kiegészítés a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjaihoz:

Többen többféleképpen katalogizálták a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjait, ezek a besorolások azonban egyáltalán nem olyan egyértelműek, mint a Kis Arkánumok (Botok, Érmék, Kardok, Kelyhek) elemi hovatartozásának besorolása. Ezek a lapok olyan erőteljesen képviselik az archetípusokat, és olyan erőteljes a hatásuk, hogy energiáikra sokkal kevésbé hatnak a szülöttek elemi besorolásai, vagy asztrológiai típusai. Természetesen az egyén saját hozzáállása, aktuális élethelyzete nagy mértékben befolyásolja a lap hatását, kimenetelét, de ezeknél a lapoknál véleményem szerint semmilyen elemi besorolás nem lenne célravezető. Fontos tudni róluk, hogy bármikor, ha a kártyavetés során megjelennek, mindig hangsúlyosabb, fontosabb, összetettebb és mélyebbre ható jelentéstartalmat hordoznak, mint a Kis Arkánumok lapjai.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.