30 Dec
30Dec

XV A KÍSÉRTÉS (Nagy Arkánum, kiemelt jelentőségű!)

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Ma olyan helyzetekben találhatjuk magunkat, amikor akaratunk és jó szándékaink ellenére vagyunk kénytelenek cselekedni.

Előfordulhat, hogy személyes érdekeink más magatartást kívánnak, mint amit el tudunk magunktól fogadni. Alkattól függően lehet ez kisebb-nagyobb hazugság, csalás, mások kihasználása, de terjedhet zsarolásig, kegyetlenkedésig. Mindenképpen számítani kell a függő helyzetre: ezek a döntések nem belőlünk fakadnak (csak amennyiben saját sötét oldalunkkal kell szembesülnünk). 

Nem célszerű ma nagyszabású terveket kezdeni, fontosabb tárgyalásokat, megbeszéléseket bonyolítani – a kártya sugallata szerint ma csaknem lehetetlen tisztán látni.

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Képek, illusztrációk:  

fenn a klasszikus Rider Tarot kártyája látható,
lenn az általam használt (Renaissance) kártya szerepel.

Kiegészítés a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjaihoz: Többen többféleképpen katalogizálták a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjait, ezek a besorolások azonban egyáltalán nem olyan egyértelműek, mint a Kis Arkánumok (Botok, Érmék, Kardok, Kelyhek) elemi hovatartozásának besorolása. 

Ezek a lapok olyan erőteljesen képviselik az archetípusokat, és olyan erőteljes a hatásuk, hogy energiáikra sokkal kevésbé hatnak a szülöttek elemi besorolásai, vagy asztrológiai típusai. 

Természetesen az egyén saját hozzáállása, aktuális élethelyzete nagy mértékben befolyásolja a lap hatását, kimenetelét, de ezeknél a lapoknál véleményem szerint semmilyen elemi besorolás nem lenne célravezető. 

Fontos tudni róluk, hogy bármikor, ha a kártyavetés során megjelennek, mindig hangsúlyosabb, fontosabb, összetettebb és mélyebbre ható jelentéstartalmat hordoznak, mint a Kis Arkánumok lapjai.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.