28 Apr
28Apr

IX A REMETE (Nagy Arkánum, kiemelt jelentőségű!)

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Visszahúzódást, elmélyülést, „befelé hallgatást” igényel a mai nap. 

Koncentrációra, összekuszálódott helyzetek, feladatok, problémák megoldására alkalmas, amikor tapasztalatainkat, bölcsességünket egy irányba összpontosíthatjuk, kizárva minden külső hatást. Csöndes magányra, visszahúzódásra van szükség ma: ilyenkor a külső hatások eltéríthetnek bennünket attól, hogy saját érdekeinknek, értékeinknek megfelelően dönthessünk, cselekedhessünk. 

Legfontosabb mondanivalója a bölcsesség, a belső fény, a tudás, hogy nyugalmunk és békénk bennünk rejlik, s hogy csak önmagunk meg- és felismerésével találhatjuk meg a harmóniát. 

Veszélyes lehet, ha a magány igényét az emberek elkerülésével, elutasításával, túlzott mogorvasággal szeretnénk elérni, s az is, ha a befelé fordulás hatására nem vesszük észre a külvilág jeleit, eseményeit.  

Kártyavetés, online napi tarot kártya

Képek, illusztrációk: 

fenn a klasszikus Rider Tarot kártyája látható,
lenn az általam használt (Renaissance) kártya szerepel.

Kiegészítés a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjaihoz:

Többen többféleképpen katalogizálták a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjait, ezek a besorolások azonban egyáltalán nem olyan egyértelműek, mint a Kis Arkánumok (Botok, Érmék, Kardok, Kelyhek) elemi hovatartozásának besorolása. Ezek a lapok olyan erőteljesen képviselik az archetípusokat, és olyan erőteljes a hatásuk, hogy energiáikra sokkal kevésbé hatnak a szülöttek elemi besorolásai, vagy asztrológiai típusai. Természetesen az egyén saját hozzáállása, aktuális élethelyzete nagy mértékben befolyásolja a lap hatását, kimenetelét, de ezeknél a lapoknál véleményem szerint semmilyen elemi besorolás nem lenne célravezető. Fontos tudni róluk, hogy bármikor, ha a kártyavetés során megjelennek, mindig hangsúlyosabb, fontosabb, összetettebb és mélyebbre ható jelentéstartalmat hordoznak, mint a Kis Arkánumok lapjai.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.