29 Feb
TAROT KÁRTYA 02.29. - FÖLD

I A MÁGUS (Nagy Arkánum, kiemelt jelentőségű!)

Kártyavetés, online napi tarot kártya

A mai nap alkalmas bármilyen cél eléréséhez megtenni azt a bizonyos első lépést. 

Elsősorban kinek-kinek személyes adottságához kapcsolódik: a tehetség megnyilvánulását segíti elő. 

Így ezen a napon érdemes elkezdeni nagyobb új, vagy az eddigiektől eltérő alkotást, alkotómunkát, tevékenységet: a kártya sikert ígér. 

Kulcsa a személyiségben rejlő személyes erő, kisugárzás, a tehetség átütő ereje, amellyel spontán megnyilvánítja magát. 

Veszélye lehet túlzott formában a vakmerőség, az a „fejesugrás a semmibe”, ami nélkülöz minden józan megfontolást, racionális érvet.


Kártyavetés, online napi tarot kártya

Képek, illusztrációk: 

fenn a klasszikus Rider Tarot kártyája látható
lenn az általam használt (Renaissance) kártya szerepel.

Kiegészítés a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjaihoz:

Többen többféleképpen katalogizálták a Tarot kártya Nagy Arkánum lapjait, ezek a besorolások azonban egyáltalán nem olyan egyértelműek, mint a Kis Arkánumok (Botok, Érmék, Kardok, Kelyhek) elemi hovatartozásának besorolása. Ezek a lapok olyan erőteljesen képviselik az archetípusokat, és olyan erőteljes a hatásuk, hogy energiáikra sokkal kevésbé hatnak a szülöttek elemi besorolásai, vagy asztrológiai típusai. Természetesen az egyén saját hozzáállása, aktuális élethelyzete nagy mértékben befolyásolja a lap hatását, kimenetelét, de ezeknél a lapoknál véleményem szerint semmilyen elemi besorolás nem lenne célravezető. Fontos tudni róluk, hogy bármikor, ha a kártyavetés során megjelennek, mindig hangsúlyosabb, fontosabb, összetettebb és mélyebbre ható jelentéstartalmat hordoznak, mint a Kis Arkánumok lapjai.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.